Voor 18:00 besteld, morgen in huis!
A+ Kwaliteit onderdelen
Persoonlijke service
Zo voorkom je luchtbellen onder je screenprotector! | Screenprotectors.nl

Zo voorkom je luchtbellen onder je screenprotector! | Screenprotectors.nl

30-06-2023, bamischijf

Een screenprotector is de beste vriend van je smartphone. Het beschermt je scherm tegen krassen, vlekken en barsten. Maar wat als je je nieuwe screenprotector aanbrengt en er verschijnen lelijke luchtbellen? Geen paniek! In deze blog zullen we bespreken waarom bubbels onder screenprotectors ontstaan, hoe je ze kunt verwijderen en welke stappen je kunt nemen om ervoor te zorgen dat je geen luchtbellen krijgt bij het aanbrengen van een screenprotector.

 

Hoe ontstaan bubbels onder screenprotectors?  

Bubbels onder screenprotectors kunnen om verschillende redenen ontstaan. Hier zijn enkele veelvoorkomende oorzaken:

 

  1. Stof en vuil: Zelfs kleine stof- en vuildeeltjes kunnen onder de screenprotector komen tijdens het aanbrengen, waardoor luchtbellen ontstaan.
  2. Onjuiste installatie: Het niet nauwkeurig uitlijnen en aanbrengen van de screenprotector kan luchtbellen veroorzaken. Te veel druk uitoefenen tijdens het aanbrengen kan ook tot bubbels leiden.
  3. Vingerafdrukken en vocht: Vingerafdrukken en vocht kunnen de hechting van de screenprotector verstoren, waardoor er luchtbellen ontstaan.
  4. Kwaliteit van de screenprotector: Inferieure kwaliteit screenprotectors zijn mogelijk meer vatbaar voor luchtbellen. Investeer altijd in een hoogwaardige screenprotector van een betrouwbare leverancier.

 

Hoe verwijder je luchtbellen onder je screenprotector?  

Als je toch luchtbellen onder je screenprotector hebt, hoef je niet meteen in paniek te raken. Hier zijn enkele methoden om ze te verwijderen:

 

  1. Druk op de bubbel: Voor kleine luchtbellen kun je voorzichtig op de bubbel drukken en deze naar de rand van de screenprotector duwen. Gebruik een zachte doek of microvezeldoek om krassen te voorkomen.
  2. Gebruik een bankpas: Bij grotere luchtbellen kun je een bankpas of een vergelijkbaar plastic kaartje gebruiken om de lucht voorzichtig weg te duwen. Begin in het midden en werk geleidelijk naar de randen toe. Let op dat je de screenprotector niet beschadigt.
  3. Verwijder en herinstalleer de screenprotector: Als de luchtbellen niet verdwijnen met de bovengenoemde methoden, moet je mogelijk de screenprotector verwijderen en opnieuw aanbrengen. Zorg ervoor dat je het scherm grondig reinigt om stof, vuil en vingerafdrukken te verwijderen voordat je de nieuwe screenprotector aanbrengt.

 

Hoe zorg je ervoor dat je geen luchtbellen krijgt onder je screenprotector?  

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Volg deze tips om te voorkomen dat er luchtbellen ontstaan bij het aanbrengen van een screenprotector:

 

  1. Voorbereiding is essentieel: Zorg ervoor dat je de juiste tools en materialen hebt voordat je begint. Een schone en goed verlichte omgeving is ideaal. Verzamel een microvezeldoek, een reinigingsvloeistof speciaal voor schermen en eventueel een stofverwijderaar zoals een plakband.
  2. Reinig het scherm grondig: Verwijder alle stof, vuil en vingerafdrukken van het scherm voordat je de screenprotector aanbrengt. Gebruik de reinigingsvloeistof en microvezeldoek om het scherm schoon te maken. Vergeet niet de randen en hoeken van het scherm, waar vaak vuil ophoopt.
  3. Werk in een vochtige omgeving: Een beetje vocht in de lucht kan helpen om stofdeeltjes te laten bezinken, waardoor ze minder snel onder de screenprotector terechtkomen. Vermijd echter een te vochtige omgeving, aangezien dit de hechting van de screenprotector kan beïnvloeden.
  4. Volg de instructies van de fabrikant: Elke screenprotector kan zijn eigen specifieke installatie-instructies hebben. Lees deze zorgvuldig door voordat je begint en volg ze stap voor stap. Sommige screenprotectors vereisen bijvoorbeeld het gebruik van een meegeleverde installatiekit met een rakel of applicator om luchtbellen te voorkomen.
  5. Werk langzaam en voorzichtig: Neem de tijd bij het aanbrengen van de screenprotector. Plaats deze eerst voorzichtig op het scherm en controleer de uitlijning voordat je de beschermfolie verwijdert. Gebruik een rakel, bankpas of je vingers om de screenprotector vanuit het midden naar de randen toe glad te strijken. Druk gelijkmatig en vermijd overmatige druk.
  6. Controleer grondig: Nadat de screenprotector is aangebracht, inspecteer je het scherm zorgvuldig op eventuele luchtbellen. Als je er toch een ziet, probeer deze dan te verwijderen met de eerder genoemde methoden.
  7. Geef de screenprotector tijd om te hechten: Laat de screenprotector gedurende enkele uren met rust nadat je deze hebt aangebracht. Dit geeft de lijm de tijd om volledig te hechten en eventuele luchtbellen te laten verdwijnen. Vermijd het gebruik van het apparaat tijdens deze periode.
  8. Investeer in kwaliteit: Kies altijd voor hoogwaardige screenprotectors van betrouwbare merken. Hoewel ze misschien iets duurder zijn, bieden ze over het algemeen betere hechting en minder kans op luchtbellen.

 

Zelf je screenprotector aanbrengen zonder luchtbellen? Bestel een screenprotector bij screenprotectors.nl